Ontspannen op een zacht zandstrand

Santa Margarita ligt iets ten zuiden van Roses en is vooral bekend om het brede zandstrand (Platja del Salatar) en ca. 10 kilometer lange wandelboulevard. De zeebodem is zacht en ondiep waardoor het zeer geschikt is voor kinderen. In de zomer zijn er ligbedden & parasols te huur. Goede parkeermogelijkheid (en gratis!).

Een strandwandeling maken, slenteren op de boulevard, tapas eten op een terrasje of ´s avonds een mojito drinken in één van de strandtentjes?
Zomer, voor-en/of najaar... het is altijd héérlijk toeven aan het strand van Santa Margarita!

Hapje & Drankje

Direct aan de boulevard zijn talloze restaurants met gezellige terrassen waar je samen gezellig kunt eten & drinken. Onze 2 favorieten :

Nit i Día! Tapas, pizza, ijsje, menu del día...

Op een fantastische plek, pal aan het strand van Santa Margarita, zit restaurant Nit i Día. De naam zegt het al: Op elk moment van de dag eten & drinken. Tussen de middag is er een Menu del Día (ca. € 15 p.p ), er zijn verder: pizza´s, tapas & olijven, hamburgers, sangria, salades en ijsjes. Aanrader!
Van april tot eind oktober. Adres: Passeig Marítim, 29, 17480 Santa Margarita (Roses).

La Tagliatella: De allerlekkerste Pizza´s & Pasta´s.

Iets verderop zit La Tagliatella, met groot terras en in de avond een sprookjesachtig uitzicht over de gehele baai van Roses. Dit Italiaanse restaurant staat bekend om zijn flinterdunne pizza´s en verse pasta´s. (de desserts zijn verslavend lekker...). Gehele jaar open, van 12:00 tot 00:00 uur.
Adres: Passeig Marítim, 82, 17480 Santa Margarita (Roses)

Waar & Wanneer

Het Strand van Santa Margarita