Dagje cultuur snuiven aan de Costa Brava

Het voormalige klooster Sant Pere de Rodes, van de benedictijnen in het oude graafschap Empúries, ligt in het natuurpark Cap de Creus, in de gemeente El Port de la Selva. Het gebouwencomplex (nu deels een ruïne) ligt op ongeveer 520 meter boven zeeniveau. Een bezoek aan dit indrukwekkende monument is een absolute 'must' voor iedereen die in de buurt is. Je kunt er bovendien prima eten en drinken.

Het is niet geheel duidelijk wanneer het klooster is ontstaan, maar de oudste documenten dateren uit het jaar 878! Sinds 1930 is het een nationaal monument en het culturele hoogtepunt van de streek. Sinds 1960 is men begonnen met restauratiewerkzaamheden. Er worden rondleidingen georganiseerd, een audiogids is ook mogelijk. (in alle talen).

Een "Menu del Dia" in het klooster restaurant

Je verwacht het eigenlijk niet maar er is een klein restaurant in het klooster gevestigd. In authentieke omgeving (binnen & buiten) kun je tussen de middag een "menu del dia" eten ( ca. € 13,50 p.p), met een magnifiek uitzicht op de kust en de (besneeuwde) toppen van de Pyreneeën.

Goed bereikbaar

Vanuit El Port de la Selva of Llança zijn er goede wegen naar het klooster. De weg ernaar toe is adembenemend mooi! Vanaf de parkeerplaats (2 stuks, ieder vanaf een andere kant) is het klooster op ca. 15 minuten te voet bereikbaar. Een bezoek aan het klooster kan overigens prima gecombineerd worden met mooie wandelingen door de nabijgelegen (overdadig kruidige) natuur.

Waar & Wanneer

Adres
Monestir de Sant Pere de Rodes
Camí del Monestir, s/n, 17489 El Port de la Selva

Openingstijden
Van 01 oktober tot 31 mei : 10:00-17:30 uur. (dinsdag tot zondag)
Van 01 juni tot 30 september: 10:00-20:00 uur. (dinsdag tot zondag)
Let op: Het klooster is op maandag gesloten!

Veel plezier!